Nasıl Peyzaj Projelendirme Yapıyoruz?

1- Öncelikle sizi dinliyoruz ve ihtiyaç listesi oluşturuyoruz,

2- Çevresel Faktörlerin tespitini yapıyoruz,

3- Alan Kullanım kararlarını belirliyoruz,

4- Peyzaj projelendirme önerilerimizi sunuyoruz

İyi bir bahçe tasarlamak öncelikle planlamayla başlar. 

Kahvenizi yudumlarken hayalinizdeki bahçede keyifli bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Peyzaj Projesinde 5 Önemli Çevresel Faktör

Bahçenizde vereceğiniz peyzaj düzenleme kararlarını etkileyen en önemli faktörlerden biri kuzey yönüdür. Bitkilerin doğru alana dikilmesi, alanların doğru planlanabilmesi için kuzey yönü peyzaj düzenlemelerinde yol göstermektedir.

Örneğin hassas bir bitkiyi kuzey yönünde kullandığınız zaman kısa sürede kaybedebilirsiniz. Fakat kuzey yönünüzü tespit ederek rüzgar perdeleyen bitkileri tercih ederseniz hassas bitkilerinizi koruyabilir ve dinlenme alanınıza gelebilecek aşırı rüzgarı engelleyebilirsiniz.

Peyzaj düzenlemesinde güneş-gölge alanların tespit edilmesi, hem bitkilerin yaşayabileceği oranda ışık alan yerlere dikilmesi hem de  kullanım alanlarının doğru konumlandırmak için önemlidir.

Örneğin; gölge alana dikilen sardunya, gül, alacalı taflanların kısa sürede hastalandığını ve istediğiniz verimde olmadığını gözlemleyebilirsiniz.

Gölge alan yerine güneşli alanda konumlandırılan sebze bahçeleri ile verimli ürünler elde edebilirsiniz.

Bahçenizde peyzaj düzenlemesi yaparken hakim rüzgara dikkat etmeyi atlamamalısınız.

Örneğin; Kuzey yönünde bahsedildiği gibi hakim rüzgar noktasında rüzgarı engelleyen perde bitkiler tercih edebilirsiniz. Ayrıca peyzaj düzenlemenizde hakim rüzgar yönünde kokulu çiçekler de tercih ederek bahçenize hoş kokular yayabilirsiniz.

Peyzaj düzenlemesine başlarken istenmeyen ses, koku ve görüntüleri kapatmayı planlayarak başlamanız sonradan yapılan bahçeyi bozmanıza engel olacaktır.

Örneğin;  Dinlenme alanınızı ve evinizin yoldan geçenlerin göreceği alanları seperatör bitkileriyle kapatmanız mahremiyet sağlayacaktır.

Bahçenizde keyifli zamanlar geçirmenizi sağlayacak kullanım alanlarınızı manzara yönüne göre konumlandırmanız doğru tercih olacaktır.

Örneğin; kahvenizi yudumlarken manzaranızın keyfini çıkarmak harika olacaktır. Sevdiklerinizle en güzel anıları paylaştığınız zamanlarda anılarınıza değer katacaktır.

Peyzaj Planlamasında 5 Önemli Alan Kullanımı

Peyzaj düzenlemesinde en önemli alanlardan biri evin girişidir. Sizi her eve geldiğinizde mutlu eden kokulu ve rengarenk çiçekler mi tercih edersiniz, yoksa düzenli budanan çit bitkileri mi?

Bahçenizde peyzaj düzenlemesi yaparken en çok hangi alanları kullanacağınızı dikkatle seçmelisiniz. Sert zemin ihtiyacınız var mı?, Pergola veya kameriye istiyor musunuz?, Dekoratif aksesuarlardan neler sizi mutlu eder?, Dinlenme alanınız ve sevdiklerinizle en yoğun zaman geçireceğiniz alan neresi olacak?

Kimi zaman deniz, kimi zaman orman kimi zaman da güzel bir ağaç manzaranız olabilir. Her bahçenin kendine özel bir hikayesi vardır. Bu hikayenin en güzel anları da manzara noktasında paylaşılır. Manzara noktanızı belirleyerek, önüne boylu bitki dikmemeyi tercih etmelisiniz. En sevdiğiniz bitkiler, sevdiğiniz renk saksılar ile birleşerek manzara noktanızla bütünleşecektir.

Hobilerimizle ilgilenmenin en keyifli mekanı bahçelerimizdir. Özellikle doğayla sevgi ve ilgimizi paylaşmayı seviyorsak, doğanın da bize mucizesini göstermesini keyifle izleyebiliriz. Sebze bahçelerinde kendi yetiştirdiğimiz sebzeleri yemeklerimizde kullanırken, şifa bahçemizle hastalıklarımızda en sadık dostumuz bitkilerden yardım alabiliriz.

Aynı zamanda Peyzaj Rehberim ile spor, müzik, kitap ve diğer tüm hobilerimiz için çözüm üretebiliriz.

Peyzaj düzenlemesinde alan kullanımımızı oluşturduktan sonraki ilk işimiz bağlantı yollarını belirlemek olacaktır. Binaya giriş yolumuzu beton derzli doğal taşlardan tercih ederken, dinlenme alanı ve hobi alanlarımıza çim derzli adım taşıyla ulaşım sağlamamız doğayla bütünleşmemizi destekleyecektir. Tabi her bahçenin farklı hikayesi vardır. Bu hikayenin yazarı olarak sizin tercihiniz en önemlisi. Sert Zemin Döşemeleri bölümümüzden, farklı taşları inceleyerek en beğendiğinize karar verebilirsiniz.

Peyzaj Tasarım Önerilerimizde Neler Sunuyoruz?

1. Ana yol ve patika yolunuz için Sert Zemin Döşemeleri önerileri yapıyoruz,

2. Bahçenize en uygun Sınır bitkisi  önerileri yapıyoruz

3. Dinlenme alanı , hobi alanı ve manzara alanınızı konumlandırıyoruz.

4. Bitkisel peyzaj projelendirme sunumu hazırlıyoruz.

Konuşmayı Başlat
Yardım İstermisiniz?
Merhaba,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?