Bitkilerinizi şımartın, toprak kalitesi değişir- her şey değişir…

Peyzaj düzenlemelerine başlarken toprak kalitesinin kontrol edilmesi ve ihtiyaç duyulan ürünlerin eklenmesi ideal olanıdır. Bu sayede bahçenize yaptığınız yatırımı önceden koruyabilirsiniz.

Her bitkinin toprak talebi değişse de ortak noktada buluştukları; optimum düzeyde geçirgen, besin elementleri içeren, köklerin rahatça hareket edeceği topraklar en sevdikleridir.

Bahçenizin özelliğine göre karar vereceğiniz karışımda özel bitkiler arttıkça dikim harcındaki pomza, torf ve gübre miktarını arttırabilirsiniz. Sadece alt katmanda kullanacağınız toprakta ise geçirgenliğe ve kök gelişimine olanak sağlamasına dikkat etmeniz önemlidir.

Toprak cinsi neden önemlidir?

Değerli bitkilerinizin köklerinin gelişimi durduğu zaman bitkinizi kaybedersiniz. Aşırı killi topraklar suyu bitkilere vermeyerek en büyük kötülüğü yapacaktır. Bitkileriniz bir türlü çiçek açmıyor veya meyve verimi çok düşükse kaliteli toprak ile değişim yaparak zamandan, paradan tasarruf sağlayabilirsiniz. Bitkilerinizin 5 senede geleceği boya çok daha kısa sürede gelmesini sağlayabilirsiniz. Hayran kalınacak çiçekler ve meyvelerin ise ipucu topraktaki besinlerde saklıdır. Sağlıklı ürünlerle beslendiğimizde bizim de sağlıklı olmamız gibi; bitkilerimizin de topraktan ihtiyaç duyduğu besinleri almasını sağlarsak bize en güzel hediyeleri çiçek ve meyveleriyle vereceklerdir.

Toprak değişimi fiyatı nedir?

Komple toprak değişimi hem maliyeti hem işgücü kaybı açısından en son tercih edeceğimiz seçenektir. Öncelikle mevcut toprağın özellikleri incelenmeli, eksiklikleri tamamlanmaya çalışılmalıdır. Üst yüzeyde gerekli miktarda karışım toprak ile bitkilerimize güzel bir ortam sağlayabiliriz. Profesyonel ekipler ile ihtiyaçlarınızı doğru belirleyip, proaktif çözüm üretmek mümkündür. Bütçenizin en doğru şekilde kullanılması ve gereksiz masraflardan kaçınılması öncelikli olmalıdır.

Bu altyapı probleminden kurtulmak için ücretsiz danışmanlık anketimizi doldurarak bize gönderebilirsiniz; bahçenize özel önerilerle en kısa zamanda sizlere ulaşıyor olacağız.

Çim alanlarınızın ihtiyaçlarını inceledikten sonra kusursuz çim alanlara kavuşmaya hazır mısınız? Altyapıdan başlayarak çiminizin istediği desteği vererek ve ufak renk değişimleri başladığında bir şeylerin yanlış gittiğini anlayarak hızlı aksiyon alabilir, çim için ayırdığınız bütçeyi koruyabilirsiniz.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Konuşmayı Başlat
Yardım İstermisiniz?
Merhaba,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?